ГоловнаПолітика

​Апеляцію у справі Труханова розглядатиме Антикорупційний суд, - Холодницький

Глава САП сподівається, що справу встигнуть розглянути до створення ВАКС.

​Апеляцію у справі Труханова розглядатиме Антикорупційний суд, - Холодницький
Назар Холодницкий
Фото: glavred.info

Апеляцію у справі мера Одеси Геннадія Труханова, якого звинувачують у заволодінні коштами місцевого бюджету, буде розглядати новостворений Вищий антикорупційний суд.

Про це в ефірі "Громадського" заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Він висловив упевненість, що справу Труханового не встигнуть розглянути повністю до створення Антикорупційного суду, зокрема тому що обидві сторони процесу мають право на апеляцію.

"Якщо це буде обвинувальний вирок, то його буде писати сторона захисту, якщо виправдувальний - сторона обвинувачення", - сказав Холодницький.

Він зазначив, що цю апеляцію вже буде розглядати Антикорупційний суд.

Нагадаємо, в грудні суд Одеси розпочав розглядати по суті справи мера міста Геннадія Труханова та посадових осіб одеської міськради, які звинувачуються в заволодінні 185 млн гривень. Фігуранти відмовилися визнати свою провину.

Труханову і ще низці підозрюваним закидають розкрадання 185 млн гривень в період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Зазначена будівля менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міськрадою про її купівлю за 185 млн гривень була придбано іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена до статутного капіталу ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак, незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді і на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам неправдиву інформацію: мова нібито йшла тільки про згоду на покупку, а не про угоду.

Крім того, необхідність покупки була обумовлена нібито реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

В результаті приміщення купили за 185 млн гривень - завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти були заарештовані за клопотанням антикорупційних органів.

Обвинуваченим є чинний мер Одеси, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії продавця будівлі, оцінювач. Всім закидають ч.5 ст.191 (крадіжка), а продавцеві будівлі - ще ч.1 ст.205 та ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво та замах на відмивання грошей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram