ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала кандидатами в президенти Кошулинського і Данилюка

Усього зареєстровано 22 кандидати.

ЦВК зареєструвала кандидатами в президенти Кошулинського і Данилюка
Центризбирком

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами на вибори президента колишнього заступника голови Верховної Ради Руслана Кошулинського і колишнього радника міністра оборони Олександра Данилюка.

Відповідні рішення були прийняті на засіданні ЦВК у понеділок.

Кошулинський висувається на вибори від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Він 1969 року народження, в 2010-2012 рр. був депутатом Львівської міської ради, очолював фракцію "Свобода", а в 2012-му пройшов у Раду за списком "Свободи" і до 2014 року був заступником голови парламенту.

Данилюк балотується як самовисуванець. Він 1981 року народження, адвокат, у 2014 році був радником Гелетея, є координатором громадського руху "Спільна справа".

Таким чином, усього на понеділок ЦВК зареєструвала 22 кандидати в президенти. Прийом документів на реєстрацію завершиться 3 лютого, до 7 березня включно зареєстровані кандидати зможуть офіційно відмовитися від балотування.

На позачергових виборах президента 2014 року ЦВК зареєструвала 23 кандидатів, проте двоє з них у встановлений законом термін відмовилися від балотування, відтак до виборчого бюлетеня було включено 21 кандидатуру.

Нагадаємо, чергові вибори президента України призначені на 31 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram