ГоловнаПолітика

Жодна нова реформа не робиться швидко, - голова ВККС

"Нову (судову реформу) точно не готовий починати".

Жодна нова реформа не робиться швидко, - голова ВККС
Фото: Макс Требухов

Голова Вищої кваліфкомісії суддів Сергій Козьяков заявив, що не готовий починати нову судову реформу в разі зміни влади. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Нову (судову реформу, - LB.ua) точно не готовий починати. Готовий завершити ту реформу, яка зараз триває", - зазначив він.

"Якщо говорити про нову реформу, то вона дійсно повинна бути новою. Крім того, добре продуманою і узгоджуватися з позицією наших європейських колег. В основному, напрацювання такої глибокої реформи тривають не менш ніж рік. Наприклад, новий Цивільний кодекс учені й експерти писали сім років.

Жодна нова реформа не робиться швидко. Про це треба пам'ятати. Як слід пам'ятати і про небезпечні наслідки реалізації популістських гасел", - сказав Козьяков.

На запитання про те, чи просив хтось із влади комісію про завершення конкурсів до Верховного Суду і Антикорсуду до виборів, голова комісії відповів:

"Думаю, тут і просити не треба. Україна - країна, де, на щастя, невідомо, хто переможе на виборах президента або парламенту. І дуже важливо, щоб сталість була не тільки на початку чогось важливого, але і в завершенні. Укомплектування Верховного Суду - це завершення конкурсу, який почався два роки тому. Створення Антикорупційного суду - також завершення однієї зі складових реформи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram