ГоловнаПолітика

МЗС не буде реєструвати російських спостерігачів на президентських виборах, - Клімкін

Голова зовнішньополітичного відомства розраховує на солідарне рішення виборчої комісії.

МЗС не буде реєструвати російських спостерігачів на президентських виборах, - Клімкін
Павел Климкин
Фото: www.eurointegration.com.ua

Міністерство закордонних справ України не буде реєструвати офіційних спостерігачів від Російської Федерації на українських президентських виборах. Відповідне повідомлення МЗС уже відправило в Бюро з демократії та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, заявив голова українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

"Я насправді не бачу тут жодної колізії. Ми чітко сказали, що МЗС не буде реєструвати спостерігачів від Росії на наступні вибори... Ми відправили відповідне звернення в БДІПЛ ОБСЄ", - сказав він на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Чехії Томашем Петршчиком у понеділок в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Клімкіна, "навіть юридично допустити російських спостерігачів на вибори неможливо".

"Я сподіваюся, що ЦВК також не реєструватиме російських офіційних спостерігачів. Це абсолютно неправильно з політичної, з юридичної, з моральної точки зору", - додав міністр.

Нагадаємо, 9 січня глава МЗС України повідомив, що в листі, направленому на адресу директора БДІПЛ ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір із запрошенням направити спостережну місію на президентські вибори в Україні, він зазначив, що МЗС не буде приймати заявки від російських спостерігачів. 18 січня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва отримала запрошення від ОБСЄ направити російських спостерігачів на вибори в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram