ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу за фактом нападу на координатора "Опори" в Кропивницькому

Невідомі накинулися на Євгена Гурницького в під'їзді його будинку.

Поліція почала розслідувати побиття координатора громадянської мережі "Опора" Євгенія Гурницького в Кропивницькому. Про це сьогодні на колегії Міністерства внутрішніх справ сказав заступник начальника департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

"Сьогодні вранці поліція почала кримінальне провадження за фактом побиття координатора громадянської мережі "Опора" Євгенія Гурницького в Кропивницькому", - повідомив чиновник.

Заступник начальника департаменту розповів, що розслідування поліцією порушень виборчого законодавства має насамперед превентивний характер. Він також навів статистику попередньої виборчої кампанії, під час якої суди засудили 80 порушників, але закрили кримінальні справи проти майже тисячі підозрюваних.

Нагадаємо, напередодні громадянська мережа "Опора" повідомила про напад на її спостерігача в Кропивницькому Євгена Гурницького. Інцидент стався в суботу, 26 січня, в під'їзді будинку, де живе постраждалий. Він повідомив, що невідомі звернулися до нього по імені, після чого він отримав удар в обличчя. Нічого з особистих речей Гурницького нападники не взяли, тому активіст вважає головним мотивом нападу свою професійну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram