ГоловнаПолітика

Нардеп Дерев'янко йде в президенти від партії "Воля"

Політична сила відома ситуативною співпрацею із "Самопоміччю" та "Рухом нових сил".

Нардеп Дерев'янко йде в президенти від партії "Воля"
Юрий Деревянко
Фото: derevyanko.org

Позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко був висунутий кандидатом у президенти України від політичної партії "Воля", членом ради якої він є. Відповідне рішення було ухвалене на з'їзді партії в неділю в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

Дерев'янко обирався народним депутатом на парламентських виборах 2012 і 2014 років по округу №87 в Івано-Франківській області. Член комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

Партія "Воля" була створена 2014 року. На парламентських виборах наприкінці жовтня 2014 року співпрацювала із "Самопоміччю"  Андрія Садового, проте незабаром після виборів політичні сили припинили співпрацю. Під час позачергових парламентських виборів усі члени "Волі" призупиняли своє членство в партії та увійшли до списку "Самопомочі". Але в листопаді "Воля" зажадала від Єгора Соболєва, Вікторії Войціцької і Павла Костенка, котрі пройшли до парламенту за списками "Самопомочі" та відмовилися від відновлення членства в партії "Воля", відмовитися від отримання депутатських мандатів. 

19 квітня 2017 року Дерев'янко оголосив про об'єднання з "Рухом нових сил" екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі. Був одним з депутатів, які супроводжували Саакашвілі під час перетину ним кордону України у вересні 2017 року, що супроводжувалося скандалом і протистоянням з прикордонниками та співробітниками Нацгвардії. Потім брав участь в акціях "Руху нових сил" до видворення Саакашвілі з України в лютому 2018 року.

У липні 2018 року 13 із 20 обласних організацій рекомендували з'їзду партії "Рух нових сил" підтримати кандидатуру Дерев'янка на пост президента. 24 грудня 2018 року Дерев'янко прийняв рішення вийти з партії "Рух нових сил" та припинити з нею партнерство, і продовжити політичну діяльність у партії "Воля".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram