ГоловнаПолітика

Партія Безсмертного отримала назву "Рух +380"

Політична сила збирає підписи для реєстрації в Мін'юсті.

Партія Безсмертного отримала назву "Рух +380"
Фото: /bezsmertnyi.org

Анонсована політиком Романом Безсмертним партія отримала назву «Рух +380». Відповідне рішення було прийнято 26 січня в Києві на Установчих зборах політичної сили. Головою партії обрано Романа Безсмертного, його заступником став політик Віктор Матчук.

За словами Безсмертного, головне завдання нової політичної сили - відродити політику і політиків, позбутися від «шоуменів, злодіїв і брехунів».

«+380 - це міжнародний код України. Де б не були українці - в Польщі, Італії, Португалії, США - вони набирають саме ці цифри. Вони гріють нашу душу, вони з'єднують нас з рідною землею, тому що Україна повинна бути там, де українці. Для мене +380 - це код Великої України», - сказав головуючий на зборах політик Віктор Матчук, представляючи назву партії.

Безсмертний також розповів, що після того, як він місяць тому оприлюднив Маніфест «Про майбутнє», йому відразу надійшло чотири пропозиції з продажу документів вже діючих партій. Втім він переконаний, що партія новітнього зразка повинна будуватися з чистого аркуша.

«Організаційні структури нинішніх політичних партій дозволяють продавати статутні документи і мертві душі. Ми спочатку відмовилися від цього. Нам треба пройти всю дорогу, яку вимагає закон «Про політичні партії України». Відчути, як люди реагують на це, як підтримують наші ідеї», - наголосив він.

Установчі збори затвердили статут і програму партії, в основі якої буде неоконсервативная ідеологія. Заявлено, що нова політична сила буде відстоювати такі цінності, як "Свобода, Людина і Праця".

«Рух +380» також оголосив про початок збору підписів на підтримку створення політичної сили. Нагадаємо, що для реєстрації закон «Про політичні партії в Україні» вимагає зібрати 10 000 підписів.

Після реєстрації партії в Мінюсті буде розроблено логотип і символіку партії.

На Установчих зборах були присутні 749 осіб, серед яких в голосуванні брали участь 516. Решта присутніх були в статусі гостей.

Нагадаємо, Роман Безсмертний також заявив про плани балотуватися на виборах президента України ще в травні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram