ГоловнаПолітика

Партія Савченко висунула її на посаду президента

Савченко вже 10-й місяць перебуває в СІЗО.

Партія Савченко висунула її на посаду президента
Надежда Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Партія "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" висунула Надію Савченко кандидатом в президенти. Про це в суботу, 26 січня, повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

Відзначається, що рішення було прийнято одноголосно.

"Делегати тримали в руках фрукти гранати і скандували "Свободу Надії Савченко, свободу українським політв'язням", - йдеться в повідомленні.

В "ОПОРІ" додали, що в програмі кандидата - зміна політичної системи конституційним шляхом.

Як наголошується на сторінці Савченко в Facebook, в з'їзді партії взяли участь понад сто осіб - представники всіх областей України.

Раніше Савченко заявила, що СБУ не дає їй зареєструватися кандидатом в президенти. За словами нардепа, до неї не допускають нотаріуса.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала правоохоронним органам дозвіл на її затримання і арешт. З 23 березня Савченко перебуває під вартою в Київському СІЗО, в грудні суд обмежив депутату і її адвокатам терміни ознайомлення з матеріалами справи до 20 січня.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

У грудні Шевченківський районний суд Києва продовжив утримання Савченко під вартою до 18 лютого 2019 року.

Чергові вибори президента України призначені на 31 березня 2019 року. На сьогоднішній день ЦВК зареєструвала вже 20 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram