ГоловнаПолітика

У РФ пообіцяли, що пораненого полоненого моряка Сороку обстежить нейрохірург

Денісова надіслала до Москви запит з вимогою надати військовослужбовцю належну медичну допомогу.

У РФ пообіцяли, що пораненого полоненого моряка Сороку обстежить нейрохірург
Василий Сорока
Фото: BBC Україна

Радник російського президента Михайло Федотов поінформував уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову про стан пораненого військовополоненого моряка Василя Сороки.

Про це український омбудсмен повідомила на сторінці у Facebook.

"Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матросская тишина" повідомив Федотову, що стан здоров'я українського військовополоненого задовільний. Його обстеження проводив невропатолог і за словами лікарів рука хлопця набрякла через використання еспандера", - йдеться в повідомленні.

На прохання українського омбудсмена наступного тижня Василя Сороку відвідає нейрохірург.

Також Денісова зустрілася з родичами військовополонених моряків, які повернулися зі Страсбурга.

Про стан здоров'я моряка омбудсмену розповів батько військовослужбовця Віктор Сорока. За його словами, рука сина набрякла і посиніла. Батько висловив побоювання, що в разі ненадання пораненому моряку термінової медичної допомоги, частину кінцівки доведеться ампутувати.

Денісова попросила міністра охорони здоров'я Уляну Супрун знайти в Москві лікаря, який зміг би оглянути Сороку. Вона також зателефонувала Федотову і надіслала йому офіційний запит з вимогою надати полоненому військовослужбовцю належну медичну допомогу.

Раніше адвокат Сергій Бадамшин повідомив про реальний стан пораненого українського моряка Василя Сороки, який перебуває в СІЗО "Матросская тишина". За його словами, функції руки не відновлюються, пальці не згинаються, набряк не сходить, в руці залишаються осколки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram