ГоловнаПолітика

Зеленський подав документи до Центрвиборчкому

ЦВК уже зареєструвала 13 кандидатів у президенти, а шістьом - відмовила.

Зеленський подав документи до Центрвиборчкому
Владимир Зеленский
Фото: пресс-служба Владимира Зеленского

Керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський просить Центральну виборчу комісію зареєструвати його кандидатом у президенти на вибори 31 березня.

Він почав подавати документи в п'ятницю, 25 січня, об 11:00.

Зеленського висунула партія "Слуга народу". ЦВК має зареєструвати його або відмовити в реєстрації впродовж 5 днів.

Зеленський - подав документи на реєстрацію 35-м. ЦВК уже зареєструвала 13 кандидатів, а шістьом - відмовила. Прийом документів на реєстрацію завершиться 3 лютого.

Фото: пресс-служба Владимира Зеленского

Нагадаємо, на з'їзді 21 січня партія "Слуга народу" висунула Зеленського кандидатом у президенти. Зеленський - один із лідерів соцопитувань, його рейтинг на початок грудня перебуває в районі 9-10%. Про своє висунення Зеленський заявив у відеозверненні, оприлюдненому в останні хвилини 2018 року.

Журналісти знайшли в Зеленського три діючі російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфільм" і "Грін Філмс". Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри та соратник Ігоря Коломойського Тимур Миндич.

У 2017 році "Грін Філмс" отримала від Мінкульту РФ 35 млн рублів (більш ніж 0,5 млн доларів США). Після того, як це стало відомо, Зеленський заявив, що вже написав заяву про вихід зі складу акціонерів кіпрської компанії Green Family LTD, яка володіє кінофірмою на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram