ГоловнаПолітика

Поліція порушила кримінальну справу за напад на Гриценка в Одесі

Політик стверджує, що організаторами провокацій є високопоставлені особи правоохоронних органів.

Поліція порушила кримінальну справу за напад на Гриценка в Одесі
Фото: poltava365.com

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за заявою кандидата в Президенти Анатолія Гриценка.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Голова Координаційної Ради політичної партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, який публічно заявив про свою участь у виборах Президента України, звернувся до мене із заявою про напад на нього, спробу зірвати участь в прямому радіоефірі, завданні тілесних ушкоджень особам, які його супроводжували 28.11.2018 в Одесі", - повідомив міністр на своїй сторінці в фейсбуці.

У своїй заяві політик стверджує, що спроби спровокувати аналогічні силові конфлікти мали місце під час його візитів до Харкова, Дніпра, Слов'янська, Хмельницького, Вінниці і Чернівців. За твердженням Анатолія Гриценка, організаторами провокацій є високопоставлені особи правоохоронних органів, які перевищили свої службові повноваження і використовували їх для вчинення протиправних політично мотивованих дій.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Глава МВС підкреслив, що Національна поліція готова надати всім кандидатам в президенти офіційну охорону і поліцейський супровід масових заходів у рамках виборчої кампанії - за офіційним зверненням кандидата.

"У нас є і сили, і спеціальні можливості, щоб завчасно визначити ризики і нейтралізувати провокації. МВС і Нацполіція забезпечать всім кандидатам рівні права і захист, але не преференції, і буде жорстко припиняти всі спроби незаконної агітації або скупки голосів", - додав Арсен Аваков.

Нагадаємо, що 11 січня політична партія "Громадянська позиція" висунула Гриценка кандидатом в президенти на вибори 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram