ГоловнаПолітика

Клімкін порівняв ситуацію в Венесуелі з Революцією Гідності

Україна підтримала главу Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо, що оголосив себе Президентом.

Клімкін порівняв ситуацію в Венесуелі з Революцією Гідності
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порівняв події, що відбуваються в Венесуелі, з українською Революцією Гідності.

Про це глава МЗС заявив у твіттері.

"У кожного свій шлях до свободи і гідності. Намагаюся уникати порівнянь у зовнішній політиці, але боротьба венесуельців чимось нагадує мені наш драйв часів Майдану. Повинні підтримати дух свободи і справедливості і тих, хто відстоює своє право на вільне майбутнє", - написав він.

Раніше Україна підтримала голову Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо, що оголосив себе Президентом.

Нагадаємо, нова хвиля протестів у Венесуелі почалася в понеділок, 21 січня, коли міністерство оборони країни повідомило про невдалу спробу військового заколоту в столиці, Каракасі. Влада країни повідомила про арешт десятків осіб у справі про спробу повстання. Одним з головних ініціаторів протестних акцій став Хуан Гуайдо. Він зайняв пост глави Національної асамблеї на початку січня і активно закликає до усунення від влади нинішнього президента Ніколаса Мадуро.

В середу Гуайдо проголосив себе тимчасовим президентом країни. До теперішнього моменту його підтримали США, Канада, Бразилія, Парагвай, Колумбія, Перу, Еквадор, Коста-Ріка, Аргентина, Чилі, Панама.

На підтримку Мадуро висловлюються Мексика, Куба, Болівія і Туреччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram