ГоловнаПолітика

Оскарження вироку у справі Януковича може затягнутися ще на рік, - Лавринович

Про намір подати апеляцію заявив захист, але це може зробити і прокуратура.

Оскарження вироку у справі Януковича може затягнутися ще на рік, - Лавринович
Фото: rbc.ua

Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що процес оскарження вироку екс-президента Віктора Януковича в Україні може в часі затягнутися на період понад рік. Про це він сказав сьогодні в ефірі телеканалу "112.Украіна".

"Звернення до ЄСПЛ по суті вироку, яке стосуватиметься права на справедливий суд, може бути після того, як вичерпано всі можливості оскарження в Україні ... З моєї точки зору, їм безумовно є на що спертися при оскарженні. Принаймі, навряд чи хтось з адвокатів чи юристів не побачив низку невідповідностей КПК окремих дій, які відбувалися в суді", - сказав Лавринович.

Про намір подати апеляцію захист Януковича заявив відразу після оголошення вироку. Пізніше про можливе оскарження з боку прокуратури заявив військовий прокурор у справі Максим Крим.

Нагадаємо, сьогодні Оболонський районний суд Києва оголосив вирок у справі екс-президента Віктора Януковича, визнавши біглого главу держави винним в державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни в Україні. Суд засудив екс-президента до 13 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram