ГоловнаПолітика

Новий голова безпеки "Укрзалізниці" відомий "кришуванням" видобутку бурштину, - ЗМІ

Новий голова безпеки "Укрзалізниці" відомий "кришуванням" видобутку бурштину, - ЗМІ
Олег Назарук

Департамент економічної безпеки "Укрзалізниці" очолив чиновник, якого раніше підозрювали в хабарництві. Про це йдеться в розслідуванні видання "Залізниця без корупції".

"Днями на офіційному сайті "Укрзалізниці" з'явилося повідомлення про початок роботи Департаменту економічної та інформаційної безпеки. Раніше підрозділ, який займався питаннями економічної безпеки, існував у структурі Департаменту безпеки. Тепер же УЗ створила оновлений орган, який очолив Олег Назарук", - сказано в повідомленні.

Обираючи керівника Департаменту економічної та інформаційної безпеки, "Укрзалізниця" не проводила публічного конкурсного відбору претендентів. Рішення про призначення директорів департаментів приймається правлінням компанії.

Видання зазначає, що кілька років тому Назарука підозрювали у "кришуванні" нелегального бурштинового бізнесу, коли він займав посаду заступника голови УСБУ в Рівненській області. У грудні 2015 року проти Назарука відкрили кримінальне провадження за фактом вимагання й отримання хабара. Його звинувачували в організації поборів на суму близько 75 тис. доларів на день у "бурштиновому бізнесі". Однак пізніше підозру скасували через суд.

Декларації Олега Назарука за період з 2016-го по серпень 2018-го в електронному реєстрі немає.

Згідно з поданою в січні 2019 року декларацією, у власності і спільній власності сім'ї Назарука  є будинок на 182 кв.м, чотири земельні ділянки на 10,3 тис.кв.м і виробничі приміщення загальною площею 1250 кв.м. Також сім'я має право користування двома будинками, квартирою і трьома земельними ділянками.

Олегові Назаруку належить Mercedes-Benz Е250 2015 року випуску, який коштує близько мільйона гривень. Його дружині належить BMW Х4, також 2015 року. Вартість цього авто становить близько 1,1 млн гривень. Обидва автомобілі придбані 2015 року, незадовго до початку слідства проти Назарука.

Сукупний сімейний дохід Назарука за 2018 рік становить 1,15 млн гривень, з них 91 тис. грн Назарук отримав в Управлінні СБУ в Житомирській області, а 376 тис. грн - в "Укрзалізниці". На руках у подружжя перебуває 1,8 млн гривень готівкою в різних валютах і 760 тис. грн на рахунках у банках. Дружині чиновника належать акції компаній на 2,2 млн грн.

Нагадаємо, Національна поліція розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати великої суми державних коштів чиновниками і бізнесменами під час будівництва експреса Київ-Бориспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram