ГоловнаПолітика

Росія втратила $173 млрд за чотири роки санкцій, - Служба зовнішньої розвідки

Росія втратила $173 млрд за чотири роки санкцій, - Служба зовнішньої розвідки
Егор Божок

Бюджет Росії через введення міжнародних санкцій за останні чотири роки втратив $173 млрд. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок.

"За останні чотири роки міжнародні санкції, які Путін називає "сміховинними", позбавили російський бюджет 173 мільярдів доларів. Не знаю, наскільки "сміховинна" ця сума для Путіна, але переконаний, для пересічного росіянина це скажені гроші", - підкреслив Божок.

Відповідаючи на питання, хто визначив таку суму збитків, голова Служби зовнішньої розвідки України сказав: "Це внутрішні підрахунки російського уряду станом на кінець 2018 року, яких вони не афішують.

Божок також назвав актуальні загрози для світової розвідспільноти: "Росія і її сателіти. Ті, хто залежить чи повністю перебуває під впливом Російської Федерації. З ким я сьогодні не спілкуюся із західних партнерів, всі одностайно кажуть, що головна загроза безпеці - це Росія. Я не кажу, що це єдина загроза, але вона головна", - зазначив Божок.

Нагадаємо, 22 січня 2019 року голова міністерства закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що Європейський Союз змушений буде ввести нові санкції проти Росії, якщо найближчим часом Москва не звільнить моряків ВМС України, захоплених біля Керченської протоки в Чорному морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram