ГоловнаПолітика

Кличко вирішив балотуватися до Верховної Ради

"Я буду брати участь у виборах, і, з високою ймовірністю, "Удар" братиме участь".

Кличко вирішив балотуватися до Верховної Ради
Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко вирішив балотуватися у Верховну Раду.

"Я буду брати участь у парламентських виборах, і, з високою ймовірністю, політична партія "Удар" братиме участь у парламентських виборах для того, щоб відстоювати інтереси і міста Києва, і кожного містечка, і кожного села в Україні", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в Давосі.

Кличко також зазначив, що має намір виконати ті зобов'язання, які взяв перед киянами.

"Буде з мого боку нечесно пообіцяти і стрибати на інші позиції. Мені ці крісла і позиції не потрібні. Єдина моя мета - я хочу жити в нормальних європейських умовах в Україні, і тому я не хочу чекати: якщо хочеш зробити добре, зроби сам", - заявив київський голова.

Серед ключових зобов'язань перед Києвом він назвав запуск автомобільної частини Подільсько-Воскресенського моста до кінця 2020 року, а також проведення метро на Виноградар.

За його словами, в Україні дуже багато політиків, які обіцяють золоті гори, а потім стрибають з однієї позиції на іншу. "І тому величезна недовіра до всіх політиків: якщо ти політик, отже, ти брехун, брехун. Я не хочу входити в ці рамки політики: якщо я щось сказав, я доводжу свої слова до реалізації", - сказав Кличко.

Нагадаємо, у 2012 році очолювана Кличком партія "Удар" отримала 42 мандати, а сам політик став лідером фракції "Удар" у Верховній Раді. У травні 2014 року Кличко переміг на виборах мера Києва, а восени того самого року був обраний у Верховну Раду під першим номером списку Блоку Петра Порошенка, але відмовився від мандата, щоб залишитися мером.

У 2015 році Кличка переобрали на другий термін.

У вересні 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко, який у 2014 році був другим номером у списку БПП, розповів, що спілкується з Кличком з приводу спільного походу в парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram