ГоловнаПолітика

Порошенко попередив про загрозу популізму, особливо перед виборами

"Стиль правління Мадуро дає результати Мадуро".

Порошенко попередив про загрозу популізму, особливо перед виборами
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко застеріг політиків від загрози популізму, особливо в передвиборний період в Україні, і навів як приклад Венесуелу, де така політика призвела до катастрофічних наслідків.

Про це він заявив під час "Українського сніданку" в Давосі, повідомляють на сайті президента.

"Зараз у нас величезна небезпека популізму. Ті, хто хоче зрозуміти, що значить декларувати фіксовану ціну, нижчу за ринкову на певний продукт, для людей - це те, що Чавес і Мадуро робили в Каракасі", - сказав Порошенко.

"І зараз народ Венесуели каже «ні» популізму, «ні» безвідповідальним політикам. Хочу сказати, що ми будемо дотримуватися курсу реформ. Я як президент зроблю все, щоб забезпечити незворотність цього прогресу, щоб унеможливити повернення до Російської імперії. Це неприпустимо", - підкреслив президент.

"Ми хочемо побудувати здорову західну економіку на засадах підприємництва, малих і середніх підприємств. Ми не хочемо повертатися до централізованої економіки. Західний рівень життя вимагає західної економіки... Стиль правління Мадуро дає результати Мадуро", - додав він.

Нагадаємо, 23 січня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни і склав присягу. Тимчасовим головою країни його визнали США, Організація американських держав, а також багато країн Латинської Америки, у тому числі Чилі, Аргентина, Перу, Еквадор і Бразилія.

Президенти Мексики, Болівії і Куби відмовилися підтримати Гуайдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram