ГоловнаПолітика

"Нафтогаз" найняв американських юристів для захисту своїх інтересів у справі проти Росії

Справа стосується відшкодування збитків у зв'язку із захопленням активів у Криму.

"Нафтогаз" найняв американських юристів для захисту своїх інтересів у справі проти Росії
НАК "Нафтогаз Украины"
Фото: argumentua.com

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" домовилася з юридичною компанією Covington & Burling LLP (США) про захист своїх прав та інтересів під час урегулювання спорів з Росією в зв'язку з захопленням активів групи в Криму за 5,9 млн доларів.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.

Відзначають, що покупка цієї послуги сталася за договірною процедурою з метою залучення кваліфікованих і високопрофесійних юридичних радників для забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів.

Договір було підписано 21 січня. Термін надання послуг - до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, Covington & Burling вже надавала юрпослуги щодо захисту інтересів "Нафтогазу" в цьому питанні. У жовтні 2016 року сім компаній групи ініціювали арбітражне провадження проти РФ з приводу відшкодування шкоди, заподіяної незаконною експропріацією активів у Криму.

У травні 2018 року в Гаазі (Нідерланди) завершилися усні слухання з питань юрисдикції та відповідальності в цій арбітражній справі. Питання збитків буде розглянуто і вирішено судом на другій стадії розгляду справи - після винесення рішення про юрисдикцію та відповідальність.

Очікують, що суд винесе перше рішення у справі в першому кварталі 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram