ГоловнаПолітика

ЦВК нагадує міжнародним спостерігачам, що Росію в Україні визнано агресором

Центрвиборчком просить ретельно відбирати спостерігачів, з огляду на українське законодавство.

ЦВК нагадує міжнародним спостерігачам, що Росію в Україні визнано агресором
Центральная избирательная комиссия
Фото: 112

Центральна виборча комісія закликає іноземні держави і міжнародні організації, які мають намір відправити своїх спостерігачів на вибори президента України 31 березня, ретельно добирати їх, оскільки в Україні Російську Федерацію визнано країною-агресором.

Про це повідомила прес-служба ЦВК у Фейсбуці.

"Комісія звертає увагу всіх іноземних держав і міжнародних організацій, які мають намір здійснювати спостереження за перебігом виборчого процесу, що положеннями Закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" РФ визнано державою-агресором, яка вчиняє злочин проти України і здійснює тимчасову окупацію частини її території", - йдеться в повідомленні.

Наголошено, що в Україні існує кримінальна відповідальність за перетин держкордону з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в'їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил або інших силових відомств держави-агресора поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості.

"У зв'язку з цим ЦВК просить іноземні держави і міжнародні організації врахувати зазначену інформацію під час ухвалення рішення про направлення офіційних спостерігачів", - підкреслено в повідомленні.

Нагадаємо, 9 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна не буде приймати заявок російських спостерігачів на виборах президента.

Попри це, Росія збирається направити своїх спостерігачів на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram