ГоловнаПолітика

НАБУ за місяць закрило три десятки справ, - ЗМІ

Резонансних проваджень проти кандидатів у президенти не буде.

НАБУ за місяць закрило три десятки справ, - ЗМІ
Фото: НАБУ

Національне антикорупційне бюро в грудні 2018 року закрило близько трьох десятків кримінальних проваджень у зв'язку з відсутністю складу злочину, стверджує Telegram-канал The Newsroom журналісток Тетяни Ніколаєнко і Оксани Денисової з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Серед них такі резонансні провадження, як справа про відпочинок екс-голови НАБУ Валерії Гонтаревої на Мальдівах, справа про використання службового авто для розвезення гостей з весілля сина Юрія Луценка, справа про розмитнення автомобіля "Мерседес" для дружини Володимира Гройсмана, справа про недостовірні дані в декларації Олександра Вілкула, справа проти нардепа Опоблоку Юрія Мороко.

Стверджується, що найближчим часом нових резонансних справ, у яких фігурували б кандидати в президенти не буде, щоб нікому не піднімати і не знижувати рейтинг.

"Для того, щоб випадково комусь якоюсь справою рейтинг не зробити up або down, як це було з Гриценком [якого недавно викликали в СБУ]", - цитує видання анонімного співрозмовника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram