ГоловнаПолітика

У Сирії виявили контейнери з написом "Made in Ukraine", - Тимчук

Маркування в Україні не використовується, а самі контейнери схожі на кустарні.

Невстановлені особи можуть готувати провокації проти України на території Сирії. Про це сьогодні написав народний депутат, лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними ІС, в окремих воєнізованих формуваннях на території Сирії з'явилися контейнери для небезпечних речовин з маркуванням, яке нібито вказує на їхнє українське походження. Про воєнізовані формування якої країни йдеться, в повідомленні не уточнюється.

"За зовнішнім виглядом зазначені предмети нагадують контейнери для транспортування і зберігання урану (можливо ртуті). При цьому наші експерти однозначно стверджують, що ці контейнери є продуктом кустарного виробництва, хоча і схожі на вироблені промисловим шляхом. Вказані на контейнерах маркування та написи в Україні не використовуються", - написав Тимчук.

Депутат додав, що поява таких контейнерів може свідчити про підготовку провокацій "з метою дискредитації України і вищих посадових осіб нашої держави" напередодні президентських виборів.

Нагадаємо, 21 січня в Керченській протоці загорілися два танкери під прапором Танзанії. За даними Міністерства у справах тимчасово окупованих територій, танкери і їх команди незаконно перевозили газ до Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram