ГоловнаПолітика

Київський апеляційний суд залишив Чорнобука під вартою

Екс-суддя залишиться під арештом до 25 лютого.

Київський апеляційний суд залишив Чорнобука під вартою
Валерий Чернобук в день задержания
Фото: facebook/Larysa Sargan

Київський апеляційний суд на засіданні залишив під вартою колишнього голову Апеляційного суду АР Крим Валерія Чорнобука. Про це повідомляє прес-служба столичного суду.

Колегія суддів розглянула апеляцію захисту Чорнобука на продовження арешту до 25 лютого і залишила рішення слідчого судді без змін, а апеляційну скаргу захисту - без задоволення.

Таким чином, Чорнобук залишиться під вартою до 25 лютого.

Колишньому судді інкримінують держзраду і підривну діяльність: його підозрюють у допомозі російським окупантам у переході судів АР Крим на здійснення правосуддя на підставі законодавства держави-агресора.

Нагадаємо, що станом на 29 вересня 2016 року Чорнобук був суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області. Його звільнили за порушення присяги судді.

У березні 2014 року Чорнобук публічно підтримав анексію Криму Росією. Незважаючи на це, незаконна влада Криму звільнила його з посади і заборонила в'їзд на півострів. На початку квітня 2014 року Чорнобук повернувся до Дніпропетровська, заявив про вірність Україні, а в липні указом президента Петра Порошенка його призначено на посаду судді Апеляційного суду Дніпропетровської області.

У липні 2018 року Чорнобуку заочно оголошено підозру в зраді. 19 липня його оголосили в розшук і на початку листопада затримали в Києві.

Варто відзначити, що 29 вересня 2016 року був останнім днем, коли суддів звільняла Верховна Рада. Тоді були звільнені декілька десятків скандально відомих суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram