ГоловнаПолітика

Поліція розшукала нарколога зі справи про смертельну ДТП у Харкові (оновлено)

Жінку допитали в судовому засіданні.

Поліція розшукала нарколога зі справи про смертельну ДТП у Харкові (оновлено)
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: YouTube

Харківська поліція знайшла нарколога Олену Федірко, яка оглядала підозрювану в смертельній ДТП на Сумській вулиці Олену Зайцеву після аварії вночі 18 жовтня.

Жінку планують допитати під час сьогоднішнього засідання в Київському районному суді, повідомило місцеве видання NewsRoom з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах. Інформацію підтвердили інші місцеві ЗМІ. "UA:Харків" повідомило, що жінка з'явиться в суді як свідок.

Раніше в рамках розгляду планували викликати фахівців, які проводили судово-медичну експертизу водія Lexus, а також двох потерпілих.

Оновлення. Як виявилося, медик увесь цей час не знала, що її розшукують. Федірко сказала журналістам, що там, де вона перебувала, нібито показує тільки телеканал "Інтер", де про її зникнення не повідомляли.

NewsRoom інформує, що на суді Федірко розповіла, що на місці неможливо було визначити, чи була водій Lexus Зайцева в стані наркотичного сп'яніння. "Наркотичного сп'яніння ніхто не ідентифікував. Там висновок: встановлено факт вживання опіатів. І тому, було це наркотичне сп'яніння чи струс головного мозку, сказати неможливо", - розповіла лікар.

За словами медика, вона виявила в учасниці ДТП звужені зіниці і нестійку ходу, проте ці ознаки могли свідчити про черепно-мозкову травму. "Очевидних ознак наркотичного сп'яніння у неї не було. Висновки були зроблені пізніше, на підставі хіміко-токсикологічного дослідження", - розповіла Федірко.

Лікар заявила, що дівчина була притомною і при здоровому глузді. Під час огляду Зайцева повідомила лікаря, що вживала за день до трагедії таблетки пенталгіну.

Крім того, Федірко відповіла, що не знає, чи могли знайдені в сечі Олени Зайцевої опіати вплинути на поведінку водія Lexus. Захисту обвинуваченої лікар підтвердила, що пенталгін повністю виводиться з організму за 72 години.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у Харкові сталася смертельна ДТП. Шестеро людей загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Зараз обидва обвинувачені - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - перебувають під вартою без права внесення застави на час судового розгляду.

Інформація про зникнення Олени Федірко з'явилася після того, як сторона захисту в справі про ДТП на вул. Сумській заявила про очевидні ознаки наркотичного сп'яніння в Зайцевої. Подальші аналізи підтвердили наявність кодеїну і фенобарбеталу, однак для остаточних висновків не вистачило біологічного матеріалу, відібраного в Зайцевої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram