ГоловнаПолітика

Україна унітарна, жодних федерацій і спеціальних статусів не буде, - Порошенко

"Україна є унітарною державою з однією державною мовою".

Україна унітарна, жодних федерацій і спеціальних статусів не буде, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко переконаний, що жодної федерації чи спеціального статусу для окремих регіонів в Україні не буде.

Про це він заявив під час ушанування Дня соборності і 100-річчя проголошення Акта про злуку УНР і ЗУНР, передає "Інтерфакс-Україна".

"Усі ми повинні розуміти - Україна є унітарною державою з однією державною мовою, так записано в Конституції, і жодних федерацій і жодних спеціальних статусів. Єдина, незалежна, соборна Україна", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що федералізація України дестабілізує ситуацію в усій Європі.

У жовтні минулого року набуло чинності продовження дії закону про особливий статус Донбасу до 31 грудня 2019 року включно.

Україна прийняла закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО восени 2014 року, але внесла в нього зміни навесні 2015 року, які не дозволили йому набути чинності. Законом передбачено, що положення про особливий статус набудуть чинності після проведення в ОРДЛО демократичних виборів і виведення найманців. При цьому термін дії закону був обмежений трьома роками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram