ГоловнаПолітика

Денісова попросила президента Європейського комітету з питання запобігання тортурам втрутитися в ситуацію з політв'язнем Грибом

20-річний ув'язнений потребує термінової медичної допомоги.

Денісова попросила президента Європейського комітету з питання запобігання тортурам втрутитися в ситуацію з політв'язнем Грибом
Павел Гриб
Фото: unn.com.ua

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до президента Європейського комітету з питання запобігання тортурам і нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню Миколи Гнатовського з проханням втрутитися в ситуацію з українським політв'язнем Павлом Грибом.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

Денісова розповіла, що до Гриба застосовувалося фізичне насильство з боку силовиків.

"Співробітники правоохоронних органів РФ побили його під час затримання, вимагали визнання провини. Знущання над Павлом тривало також під час конвоювання в СІЗО Ростова-на-Дону", - йдеться в повідомленні.

Омбудсмен нагадала, що у 20-річного Павла Гриба діагностовано низку серйозних захворювань і він потребує термінової медичної допомоги.

Раніше батько Павла Гриба заявив, що Росія не виконала вимогу ЄСПЛ стосовно його сина.

Згідно з висновком медиків, хвороби політв'язня Гриба прогресують.

Нагадаємо, 20-річний українець Гриб був затриманий російськими силовикам на території Білорусі в серпні 2017 року. Російські правоохоронці звинувачують його в пособництві у підготовці теракту в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram