ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала Насірова й Олександра Шевченка

Ще одному претенденту відмовили в реєстрації через відсутність грошей.

ЦВК зареєструвала Насірова й Олександра Шевченка
Роман Насиров и Александр Шевченко
Фото: ukrop.com.ua,Latifundist.com

Центральна виборча комісія на своєму засіданні 21 січня зареєструвала двох нових кандидатів у президенти. Ними стали колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров і депутат Верховної Ради Олександр Шевченко.

Ще одному претенденту на ім'я Володимир Василенко відмовили в реєстрації, тому що він вніс 25 гривень застави замість належних 2,5 млн гривень.

Насіров балотується як самовисуванець. Він був на засіданні комісії і отримав посвідчення кандидата з рук голови Центральної виборчої комісії України Тетяни Сліпачук.

Насіров до 2014 року працював в інвестиційному бізнесі і деякий час був заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України. Восени 2014 року став депутатом Верховної Ради за списком партії "Блок Петра Порошенка". До травня 2015 року очолював податковий комітет Верховної Ради.

5 травня 2015 року Насірова призначили на посаду голови Державної фіскальної служби за результатами відкритого конкурсу. 31 січня 2018 року Насірова звільнили у зв'язку з наявністю у нього британського громадянства. В середині лютого він подав позов про незаконність звільнення, Окружний адмінсуд Києва задовольнив його 11 грудня 2018 року.

Насіров - підсудний. Його звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК).

Депутат Олександр Шевченко балотується від партії "УКРОП".

Олександр Шевченко народився 1971 року в Коломиї. Закінчив Чернівецький державний університет ім. Федьковича.

У квітні 2004 року очолив ТОВ "Скорзонера" (компанію, яка є власницею гірськолижного курорту "Буковель") і тоді ж пішов у політику. У 2010 році став депутатом Івано-Франківської облради і свого часу займався проектом зимової Олімпіади-2022 в Україні.

Навесні 2014 року під час проміжних виборів у Верховну Раду переміг в івано-франківському виборчому окрузі №83, набравши 38,26% голосів як самовисуванець. Восени того самого року переобрався вже як кандидат від БПП з результатом 40,69%, але у 2015 році покинув президентську фракцію.

Іншими кандидатами в президенти є:

  1. Балашов Геннадій, партія "5.10"
  2. Богомолець Ольга, самовисуванка
  3. Гриценко Анатолій, партія "Громадянська позиція"
  4. Каплін Сергій, Соціал-демократична партія
  5. Купрій Віталій, самовисуванець
  6. Мураєв Євген, партія "Наші"
  7. Наливайченко Валентин, партія "Суспільно-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість"
  8. Садовий Андрій, партія "Самопоміч"
  9. Скоцик Віталій, самовисуванець
  10. Шевченко Ігор, самовисуванець
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram