ГоловнаПолітика

Партія "Сила людей" висунула в президенти журналіста Гнапа

Кандидат переміг на праймериз.

Партія "Сила людей" висунула в президенти журналіста Гнапа
Фото: 1tv.com.ua

Партія "Сила людей" висунула журналіста Дмитра Гнапа кандидатом на виборах президента України, запланованих на 31 березня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення члени політичної сили підтримали на 10-му всеукраїнському з'їзді партії, що відбувався в неділю в Києві.

Відповідаючи на запитання членів "Сили людей", Гнап повідомив, що має намір запустити публічну кампанію фандрайзингу, щоб зібрати 2,5 млн грн на внесок для реєстрації його кандидатом. За словами майбутнього кандидата, для проведення президентської кампанії потрібно буде ще 1,5-2 млн грн.

"Я вважаю, що ми повинні підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, якщо він з'явиться... Я особисто готовий підтримати такого єдиного кандидата. Якщо Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Святослав Вакарчук домовляться між собою, об'єднаються і висунуть єдиного кандидата. Але є одне але. Я не вірю в те, що такий кандидат буде, що наші більш досвідчені політики по демократичному табору зможуть утамувати свої амбіції та об'єднатися", - сказав він, додавши, що має інформацію про те, що цього не станеться.

У з'їзді "Сили людей" узяли участь також позафракційні народні депутати Наталія Веселова й Остап Єднак, які пройшли до Верховної Ради за списками партії "Самопоміч", але пізніше були з неї виключені.

Висування кандидатури Гнапа стало підсумком праймериз, який відбувся в партії. Він, своєю чергою повідомив, що став членом партії на початку грудня 2018 року.

Гнап - український журналіст, громадський активіст. З 2013 року - керівник проекту "Слідство.інфо" на "Громадському.ТБ". У червні 2018 року він заявив, що йде з журналістики в політику й веде перемови про створення нового політичного проекту.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram