ГоловнаПолітика

Ракетний есмінець ВМС США прямує в Чорне море

Donald Cook проведе навчання із союзниками по НАТО й партнерами.   

Ракетний есмінець ВМС США "Дональд Кук" (USS Donald Cook DDG75) прямує в Босфор через Дарданелли й за кілька годин увійде в акваторію Чорного моря.

Про це повідомляє командування Шостого флоту Військово-морських сил США.

"ВМС США продовжують надавати підтримку нашим союзникам і партнерам у спільних регіональних інтересах для забезпечення стабільності на морі. Наш візит у Чорне море продемонструє взаємодію ВМС в досягненні спільних цілей безпеки в цьому регіоні", - заявив командир есмінця Метью Дж. Пауелл.

У ВМС США зазначили, що регулярно скеровують кораблі в Чорне море відповідно до Конвенції Монтре і міжнародного права. Donald Cook проведе навчання із союзниками по НАТО й партнерами.

Про те, що корабель прямує в Чорне море, повідомив також посол України в США Валерій Чалий.

"Гарна новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу "Арлі Берк" Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря. Не завадить", - написав він у фейсбуці. 

Есмінець "Дональд Кук" являє собою ескадрений міноносець четвертого покоління, головна зброя якого - керовані крилаті ракети "Томагавк". Дальність їхнього польоту сягає 2500 км. Крім того, на борту есмінця є артилерійське озброєння, зокрема, 127-мм гармата "Марк 45".

Раніше в січні повідомлялося, що в Чорне море йде американський десантний корабель-док USS Fort McHenry.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram