ГоловнаПолітика

З конкурсу в Антикорсуд вибули вісім кандидатів

Під питанням залишається ще 41 кандидат на посади в ВАКС.

З конкурсу в Антикорсуд вибули вісім кандидатів
Заседание Общественного совета международных экспертов и Высшей квалификационной комиссии судей
Фото: antac.org.ua

18 січня відбулося перше спільне засідання Громадської ради міжнародних експертів і Вищої кваліфікаційної комісії суддів. За його підсумками 8 кандидатів виключили з конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляється на сайті Центру протидії корупції.

"Зокрема, претендувати на посади антикорупційних суддів вже не можуть Голуб Оксана, Загородній Анатолій, Заєць Тарас, Квятковський Анатолій, Кулинич Юрій, Мартинов Євген, Тишка Дмитро, Штульман Ігор. Вони мали можливість прокоментувати сумніви в добропорядності і професіоналізмі, висловлені щодо них міжнародними експертами, а також відповісти на додаткові питання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що один з кандидатів - Юрій Кулинич - не прибув на засідання через лікарняний, направивши листа з проханням перенести розгляд його кандидатури. Однак ОСМЕ і ВККС ухвалили одноголосне рішення про розгляд кандидатури Кулинича сьогодні.

"Сьогодні ОСМЕ почула від кандидатів безліч маніпулятивних пояснень щодо їх сумнівного майна або поведінки, однак жодне з них не задовольнило міжнародних експертів. На відміну від ВККС, яка приймала на віру смішні пояснення кандидатів у конкурсі до Верховного Суду, міжнародні експерти не погодилися визнати доброчесними сумнівних кандидатів на підставі сумнівних доказів. Експерти показали, як насправді повинен працювати міжнародний стандарт відбору суддів: кандидати, які не можуть довести походження майна або інші дії, вибувають з конкурсу", - прокоментувала рішення експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська.

Наступні спільні засідання ВККС і ОСМЕ заплановані на 21-24 та 28 січня.

Під питанням залишається ще 41 кандидат на посади в Антикорупційному суді. Загалом успішно іспити здали 113 кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram