ГоловнаПолітика

Адвокат розповів про стан здоров'я пораненого українського моряка Василя Сороки

"Поранена рука так і не відновлюється. Болить. Набряк не спав. Залишилися осколки".

Адвокат розповів про стан здоров'я пораненого українського моряка Василя Сороки
Украинские моряки Олег Мельничук, Андрей Артеменко, Андрей Эйдер и Василий Сорока на суде в Москве 15 января.
Фото: twitter.com/OgonWatch

Адвокат Сергій Бадамшин повідомив про стан свого підзахисного - пораненого українського моряка Василя Сороки, який перебуває в московському ізоляторі "Матроська тиша".

"Поранена рука так і не відновлюється. Болить. Набряк не спав. Залишилися осколки", - написав Бадамшин в фейсбуці.

За його словами, незважаючи на неодноразові звернення і рекомендації щодо реабілітації і відновлення, медичну документацію про стан здоров'я Василя Сороки досі не надано.

"Потрібне обстеження, вирішення питання щодо операції і реабілітації", - додав адвокат.

27-річний офіцер Служби безпеки України Василь Сорока отримав важкі поранення під час захоплення Росією кораблів ВМС України в Керченській протоці.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що пораненим українським морякам в "Матроській тиші" з нового року не дають ліків.

Нагадаємо, 24 українських моряків були захоплені в полон російським прикордонниками 25 листопада 2018 року. Троє моряків отримали поранення, їх доставили в лікарню в окупованій Керчі. Пізніше окупаційний суд Криму заарештував всіх до 24 січня, після чого Росія етапувала українців в Москву.

15 і 16 січня суд у Москві продовжив арешт 20 полонених моряків до 24 квітня Олегу Мельничуку, Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру і Василю Сороці продовжили термін до 26 квітня, тому що через поранення спочатку під варту їх взяли на два дні пізніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram