ГоловнаПолітика

Кримського татарина Бекірова доставили з лікарні в СІЗО

Про стан його здоров'я нічого не відомо, хоча родичі готують медикаменти для передачі в СІЗО.

Кримського татарина Бекірова доставили з лікарні в СІЗО
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова повернули з лікарні в спецблок Сімферопольського СІЗО, даних про стан його здоров'я немає. Про це сьогодні повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Отримала інформацію від адвоката Едема Бекірова. Кримського татарина, інваліда першої групи, без ноги і з чотирма шунтами в серці повернули з Сімферопольської лікарні імені Семашка в спецблок Сімферопольського СІЗО. За словами адвоката, про стан Бекірова поки нічого не відомо, але його дочка вже отримала перелік необхідних медикаментів, які родичі нададуть вже завтра", - написала омбудсмен.

Вона висловила стурбованість швидким оглядом Бекірова - три доби замість двох тижнів.

"Едем повинен постійно перебувати під наглядом кваліфікованих фахівців і отримувати лікування. Саме тому я вже направила запит уповноваженій з прав людини Тетяні Москальковій про надання копії медичного висновку і ще раз наполегливо попросила сприяти забезпеченню громадянина України повноцінним лікуванням", - вказала Денісова і прикріпила фотокопію листа до російської колеги.

За її словами, адвокат зможе відвідати Бекірова наступного тижня.

Нагадаємо, Едем Бекіров - один з кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка Херсонської області. Його звинувачують за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів). Бекірова затримали 12 грудня 2018 року під час в'їзду в Крим з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram