ГоловнаПолітика

Злочевському виписали повістку в ГПУ

Колишнього міністра викликали для проведення слідчих дій.

Злочевському виписали повістку в ГПУ
Фото: skelet-info.org

Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього міністра екології Миколу Злочевського. На нього чекають в офісі на Різницькій вулиці наступної середи, 23 січня.

Повістка Злочевського оприлюднена на сайті ГПУ.

Колишнього міністра викликають до слідчого з особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури для участі у проведенні слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні №12013220540000400.

Кримінальне провадження було відкрито за статтями 255 (створення злочинної організації), 191 (розкрадання майна), 209 (відмивання грошей) і інші ще в 2013 році і стосується розкрадання газу структурами Сергія Курченка.

Курченко, на думку слідства, є керівником злочинної організації, яка впродовж 2010-го - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Курченко купував скраплений газ, що належить державі, на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ надалі реалізовувався за ринковими цінами.

Злочевський керував Міністерством охорони навколишнього природного середовища в 2010-2012 роках.

У 2014 році він виїхав з України після пред'явлення Генеральною прокуратурою підозр у незаконному збагаченні й був оголошений у розшук. У лютому 2018 року він повернувся в країну після зняття з розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram