ГоловнаПолітика

Суд не роз'яснив НАБУ мотивів рішення у справі Злочевського

НАБУ намагалося з'ясувати, чи закрито справу через відсутність злочину.

Суд не роз'яснив НАБУ мотивів рішення у справі Злочевського
Фото: Макс Левин

Солом'янський районний суд міста Києва відмовився пояснити детективу НАБУ судове рішення у справі екс-міністра Миколи Злочевського. Про це сказано в постанові суду від 11 січня 2019 року.

У вересні 2018 року суд надав НАБУ два місяці для проведення слідчих дій. За цей термін слід було допитати нардепа Тетяну Чорновол, дослідити документи і прийняти рішення про закінчення досудового розслідування.

Станом на січень 2019 детектив НАБУ повідомив, що органу досудового розслідування не зрозуміло, яке рішення слід прийняти після закінчення розслідування за постановою суду: закрити кримінальне провадження; звернутися до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності; звернутися до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру.

Детектив НАБУ просив суддю пояснити резолютивну частину рішення, щоб визначити, яке рішення потрібно прийняти: закриття справи через відсутність події злочину чи закриття через відсутність у діянні складу злочину.

Нагадаємо, Злочевського звинуватили в зловживання службовими повноваженнями під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами низки акціонерних товариств і товариств з обмеженою відповідальністю. 1 жовтня 2017 року прокурора САП, який був процесуальним керівником, закрив кримінальне провадження через відсутність складу злочину. 15 червня 2018 року суд скасував постанову про закриття справи щодо Миколи Злочевського, тому що заявник - народний депутат Тетяна Чорновол - не була допитана. Через велику тривалість розслідування адвокат компанії Злочевського попросив суд встановити дедлайни детективам, вказуючи також на факт затягування справи і відсутність повідомлення про підозри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram