ГоловнаПолітика

Зеленський прокоментував розслідування про його російський бізнес

"Ми торгуємо інтелектуальними правами: формати, ідеї, сценарії".

Зеленський прокоментував розслідування про його російський бізнес
Владимир Зеленский
Фото: facebook/Владимир Зеленский

Шоумен Володимир Зеленський, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, прокоментував журналістське розслідування про його російський бізнес.

Він наполягає, що "Квартал 95" не працює в Росії, а тільки продає туди свої продукти.

"Ні я, ні студія "Квартал 95", ні кожен з учасників нашого колективу - не працюємо в Росії після того, що Росія зробила з Україною. Ми туди не їздимо, ми там не виступаємо, проти мене там навіть порушено кримінальну справу в силу того, що я і компанія "Квартал 95" допомагали нашій армії фінансами", - сказав Зеленський у ролику, який оприлюднено в фейсбуці.

"У нашій компанії дійсного багато різних прав. Ми торгуємо з 21 країною за кордоном, з усіма країнами СНД. Це правда, ми торгуємо інтелектуальними правами: це наші формати, це наші ідеї, це наші сценарії. Гроші ці, гроші від роялті, від продажу цих прав надходять на різні західні компанії. Звідти ці гроші надходять в Україну. Саме в Україні ми витрачаємо на наших працівників, на виробництво нашого контенту. Ми працюємо тільки в нашій країні", - заявив шоумен.

Зеленський також попросив пробачення в журналістів програми "Схеми" за хамські відповіді: "На мене різко вискочили - я різко відреагував. Прошу пробачення".

Нагадаємо, що в Зеленського знайшли три діючі російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пикчерс", "Платінумфільм" і "Грін Філмс". Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефір і соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram