ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Вишинському на місяць

Керівник "РИА Новости-Украина" залишиться під вартою до 16 лютого.

Суд продовжив арешт Вишинському на місяць
Фото: RuNews24

Херсонський міський суд продовжив термін утримання під вартою керівнику "РИА Новости-Украина" Кирилу Вишинському до 16 лютого.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Андрій Доманський, суд задовольнив відповідне клопотання прокуратури.

Водночас суд відмовив прокуратурі в обмеженні для захисту Вишинського термінів ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, які були відкриті адвокатам 10 січня.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели обшуки в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

17 травня Херсонський міськсуд обрав Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту.

6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що журналісту повідомлено про ще одну підозру - у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.

23 січня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України розгляне скаргу Вишинського на незаконність його затримання у травні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram