ГоловнаПолітика

Лідер УКРОПу подав у ЦВК документи для реєстрації на виборах

Кандидатуру Олександра Шевченка висунула партія "УКРОП".

Лідер УКРОПу подав у ЦВК документи для реєстрації на виборах
Александр Шевченко
Фото: politeka.net

Позафракційний депутат Верховної Ради, колишній директор туристичного комплексу "Буковель" Олександр Шевченко просить Центральну виборчу комісію зареєструвати його кандидатом у президенти на вибори 31 березня. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Шевченко балотується від партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП", яка висунула його кандидатом у четвер вранці.

Олександр Шевченко народився 1971 року в Коломиї. Закінчив Чернівецький державний університет ім. Федьковича.

У квітні 2004 року очолив ТОВ "Скорзонера" (компанію, яка є власником гірськолижного курорту "Буковель") і тоді ж зайнявся політикою. У 2010 році став депутатом Івано-Франківської облради і свого часу займався проектом зимової Олімпіади-2022 в Україні.

Навесні 2014 року під час проміжних виборів у Верховну Раду переміг в івано-франківському виборчому окрузі №83, набравши 38,26% голосів як самовисуванець. Восени того ж року переобрався вже як кандидат від БПП з результатом 40,69%, але 2015 року покинув президентську фракцію.

Відомий також тим, що відправив у нокдаун Олега Ляшка.

Станом на четвер, 17 січня, комісія зареєструвала вісьмох кандидатів у президенти, трьом відмовила, документи чотирьох перебувають на розгляді.

Висування і прийом документів на реєстрацію кандидатів триватимуть до 3 лютого включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram