ГоловнаПолітика

ГПУ завершила розслідування проти Арбузова у "справі БТБ"

Йому закидають розтрату 220 млн гривень на запуск непотрібного телеканалу.

ГПУ завершила розслідування проти Арбузова у "справі БТБ"
Сергей Арбузов
Фото: ТСН

Департамент міжнародно-правової співпраці Генеральної прокуратури завершив досудове розслідування стосовно колишнього голови Нацбанку та колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова.

Йому закидають зловживання службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на 220 мільйонів гривень, повідомив у фейсбуці генеральний прокурор Юрій Луценко.

Арбузова підозрюють у тому, що впродовж 2011-2013 років розтратив державні кошти НБУ, які були витрачені на створення афілійованого з ним ТОВ "Банківське телебачення" (телеканал "БТБ").

Після зміни влади Національний банк під керівництвом Валерії Гонтаревої заявив, що телеканал йому не потрібен. У 2015 році БТБ було передано Міністерству інформаційної політики, який запустив на його базі телеканал UA | TV.

Нагадаємо, 20 травня 2014 року Генеральна прокуратура України почала досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем колишніми високопоставленими особами Національного банку України під час створення телеканалу "Банківське телебачення". ГПУ повідомила Арбузова про підозру за статтями про привласнення і розтрату майна.

Арбузова також підозрюють у співучасті в заволодінні коштами "Чорноморнафтогазу" під час закупівлі "вишок Бойка", він також проходить у справі про невиконання умов приватизації "Укртелекому".

Сергій Арбузов - колишній голова Національного банку України (2010-2012), колишній перший віце-прем'єр-міністр (2012-2014) і колишній виконувач обов'язків прем'єр-міністра (з 28 січня по 27 лютого 2014 року). Після Революції гідності Арбузов утік з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram