ГоловнаПолітика

Депортовану з Росії журналістку Олену Бойко привезуть до Львова

СБУ порушила стосовно львівської журналістки кримінальне провадження.

Депортовану з Росії журналістку Олену Бойко привезуть до Львова
Елена Бойко-Вищур
Фото: lentaua.net

Депортовану з Росії проросійську сепаратистку Олену Віщур (Бойко), яка в серпні 2015 року після обшуків СБУ втекла в Москву, привезуть до Львова.

Про це повідомляє ZAXID.NET з посиланням на прес-секретаря Львівського УСБУ Олега Александрова, який також підтвердив, що СБУ порушила провадження стосовно Олени Бойко. Однак він не уточнив, коли саме його порушили і за якою статтею.

16 січня Олену Бойко примусово видворили з території Росії за порушення міграційного законодавства. Старший офіцер сектору з питань взаємодії із засобами масової інформації Східного регіонального управління Держприкордонслужби України Юрій Трубачов підтвердив низці ЗМІ, що вона перетнула українсько-російський кордон в пункті пропуску "Гоптівка".

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська поки що не підтвердила інформацію про кримінальне провадження щодо Олени Бойко, пише "Детектор медіа".

Низка російських видань, посилаючись на інформацію адвоката Галини Перфілевої, повідомили, що харківський суд вже дав згоду на взяття Олени Бойко під варту.

У Львівському УСБУ цю інформацію не підтвердили.

Також в російських ЗМІ повідомляють, що Олені Бойко інкримінують зазіхання на територіальну цілісність України і державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram