ГоловнаПолітика

Комітет ВР рекомендував Раді прийняти закон про підпорядкованість релігійних громад

Члени громади можуть змінити підпорядкованість церкви двома третинами голосів.

Комітет ВР рекомендував Раді прийняти закон про підпорядкованість релігійних громад
Член комитета Виктор Еленский
Фото: nfront.org.ua

Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності вирішив рекомендувати парламенту прийняти доопрацьований законопроект про зміну підпорядкованості релігійних громад в першому читанні і в цілому. "За" проголосували чотири члени комітету з п'яти присутніх, передає журналіст LB.ua.

За словами члена комітету, депутата від фракції "Народний фронт" Віктора Єленського, доопрацьований законопроект не суттєво відрізняється від законопроекту №4128, який був прийнятий у 2016 році.

Зокрема, проект закону передбачає зміну підпорядкованості релігійної громади на загальних зборах не менше ніж двома третинами голосів. Рішення повинно бути підписане всіма, хто його підтримав.

Кількість членів громади, необхідних для кворуму, зазначено в статуті кожної громади, каже Єленський. Яким саме способом громадянин може висловити приналежність до релігійної громади, також повинна вирішити сама громада.

Частина громади, яка не згодна з рішенням більшості, відповідно до доопрацьованого законопроекту, має право зареєструвати нову громаду і скласти договір про використання культових споруд.

Нагадаємо, у вівторок на погоджувальній раді парламентських фракцій політики обговорювали прийняття закону, що нормує перехід релігійних громад з однієї церкви в іншу, щоб спростити перехід громад Російської православної церкви (московського патріархату) в автокефальну Православну церкву України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram