ГоловнаПолітика

Нардеп Галасюк закликав завадити закупівлі "Укрзалізницею" китайських коліс

За його словами, литі колеса повністю заборонені в країнах ЄС і на Близькому Сході.

Нардеп Галасюк закликав завадити закупівлі "Укрзалізницею" китайських коліс

Голова комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк заявив, що, за його даними, "Укрзалізниця" веде переговори про покупку китайських коліс і осей для вагонів замість українських. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Це неприпустимо! Вимагаю від керівництва УЗ і уряду негайного припинення цих переговорів або офіційного спростування! По-перше, на відміну від суперякісних і визнаних у світі суцільнокатаних українських коліс китайські литі колеса недостатньо міцні. Їх експлуатація на шляхах загального користування створює велику загрозу безпеці руху! Тому литі колеса повністю заборонені в країнах ЄС і на Близькому Сході, а також на шляхах загального користування в США і Австралії (там їх використовують тільки на спецдільницях, побудованих під такий тип коліс).

По-друге, навіть якби імпортні колеса і осі для вагонів були технічно безпечними, їх купівля за кошти платників податків - серйозний злочин проти української промисловості та економіки! Адже в Україні є власне високотехнологічне виробництво, здатне забезпечити як потреби української залізниці, так і експортні поставки", - заявив нардеп.

У зв'язку з цим Галасюк офіційно звернувся до голів Кабміну і "Укрзалізниці" з вимогою вирішити проблему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram