ГоловнаПолітика

ФСБ оголосила про видворення з Росії "агента СБУ"

Чоловікові на 20 років заборонили в'їзд на територію РФ.

ФСБ оголосила про видворення з Росії "агента СБУ"
архивное фото
Фото: vesti.ru

Федеральна служба безпеки РФ оголосила про видворення "агента СБУ" на ім'я Леонід Каплун.

Як повідомляє "Интерфакс", чоловік працював у сфері пасажирських перевезень у напрямку Київ-Сімферополь-Севастополь, але був затриманий на в'їзді у Воронезьку область, яка межує з Луганською.

Інформацію про "агента СБУ" оприлюднило управління ФСБ в окупованому Росією Криму.

Каплуна під псевдонімом "Рудий" нібито завербували спецслужби України під час одного з проходжень прикордонного контролю в пункті пропуску "Каланчак". Йому доручили збирати і передавати СБУ інформацію про дислокацію російських військових частин, пересування військової техніки в Криму, а також чисельний склад співробітників окупаційних органів, що проходять службу в пункті пропуску "Армянськ" на окупованій території.

"У зв'язку з тим, що агент українських спецслужб не встиг скоїти злочинне діяння, кримінальної справи проти нього не порушували. Після затримання співробітниками УФСБ Росії у Воронезькій області Каплуна видворили за межі Російської Федерації із закриттям можливості в'їзду в Росію строком на 20 років", - повідомила прес-служба ФСБ.

Нагадаємо, в грудні в Росії за звинуваченням у шпигунстві на користь України засудили відразу двох людей.

Нижегородський обласний суд Росії засудив до 8 років позбавлення волі громадянина України Ігоря Кияшка. Його звинуватили у спробі придбати копії технічної документації для багатофункціональної радіолокаційної станції, що входить до складу зенітно-ракетного комплексу С-400.

Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 14 років колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту РФ капітана другого рангу запасу Леоніда Пархоменка. Його звинуватили у зборі відомостей про діяльність Чорноморського флоту, що становить державну таємницю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram