ГоловнаПолітика

Савченко заявила, що СБУ не дає їй зареєструватися кандидатом у президенти

Нардеп стверджує, що до неї не допускають нотаріуса.

Савченко заявила, що СБУ не дає їй зареєструватися кандидатом у президенти
Надежда Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Народний депутат Надія Савченко заявляє про перешкоджання слідчих органів її реєстрації для участі у виборах президента України.

Про це вона заявила в перерві судового засідання для розгляду скарги на необґрунтованість відкриття кримінального провадження, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз моє бачення участі у виборчій кампанії в тому, що Служба безпеки України неправомірно не допускає до мене нотаріуса. Усе починається з нотаріуса. Для того, щоб я могла стати кандидатом, зареєструватися, пройти всю процедуру, мені потрібен нотаріус. А СБУ всіляко блокує цей процес, вони не допускають до мене нотаріуса, хоча не мають права це робити", - сказала Савченко.

Вона повідомила, що у зв'язку із цим вона звернулася в міжнародні інстанції, а також до відповідних інстанцій України і в правоохоронні органи.

"Буде вирішено це питання - будемо говорити про наступні кроки... Поки що результату немає", - додала депутат.

"Вони, звичайно, допустять нотаріуса і визнають свою помилку, але вже після того, як реєстрація закінчиться. Це їхня мета... Вони перешкоджають на цій стадії, щоб не починати відкрито перешкоджати на стадії, коли я буду зареєстрована. Тоді це буде абсолютно очевидно", - додала Савченко.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала правоохоронним органам дозвіл на її затримання і арешт. З 23 березня Савченко перебуває під вартою в Київському СІЗО, в грудні суд обмежив депутату і її адвокатам терміни ознайомлення з матеріалами справи до 20 січня.Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

У грудні Шевченківський районний суд Києва продовжив утримання Савченко під вартою до 18 лютого 2019 року..

Чергові вибори президента України призначено на 31 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram