ГоловнаПолітика

Голова ОБСЄ: питання України - це пріоритет

Лайчак приїхав до Києва з першим офіційним візитом на чолі організації.

Голова ОБСЄ: питання України - це пріоритет
Мирослав Лайчак
Фото: kmu.gov.ua

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який з 1 січня заступив на посаду голови Організації з безпеки і співпраці в Європі, назвав пріоритетним питання України.

"Радий бути в Україні. Це важливо і для наших двосторонніх відносин, і в контексті нашого головування в ОБСЄ. Питання України - це пріоритет", - цитує Лайчака прес-служба Кабінету Міністрів України.

Лайчак приїхав до Києва з першим офіційним візитом на чолі ОБСЄ і зустрівся в Будинку уряду з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Прем'єр під час переговорів з Лайчаком сказав, що ситуацію в Україні не можна розглядати як окрему тему, тому що вона тісно пов'язана з питанням загальноєвропейського рівня. "Потрібно порушувати питання не тільки Донбасу, Криму, а й питання Азовського моря. Усе, що там відбувається, має отримати належну міжнародну реакцію. Це повзка окупація Азовського моря. І вона вимагає адекватної відповіді світу", - заявив Гройсман.

На зустрічі також порушувалося питання двосторонніх відносин зі Словаччиною, яка входить у топ-20 найбільших торговельних партнерів України. За даними уряду, обидві країни зацікавлені в проектах енергетики, зі сфери логістики і транзиту товарів, розвитку добувної промисловості, енергоефективності, підтримки малого і середнього бізнесу, розвитку регіонального співробітництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram