ГоловнаПолітика

Турчинов розповів, звідки з'явився міф про "американський спецназ" під Слов'янськом

Секретар РНБО привітав особовий склад Управління державної охорони з професійним святом.

Турчинов розповів, звідки з'явився міф про "американський спецназ" під Слов'янськом
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов привітав особовий склад Управління державної охорони з професійним святом - 27-річчям створення УДО, і вручив державні нагороди та сертифікати на квартири.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

"Ви обрали професію, яка вимагає залізної витримки і відданості своїй країні! Щиро вдячний за мужність, волю до перемоги і віддане служіння країні", - сказав Турчинов.

Він також нагадав, що на початку військової агресії з боку Росії військові УДО одними з перших стали на захист країни.

"Навесні 2014-го армія ще не була готова до активного захисту України: не вистачало одягу, зброї, засобів захисту, необхідно було навчити і провести злагодження першої хвилі мобілізації. Саме тоді, зменшивши до критичного рівня охорону державних органів влади, я відправив зведений підрозділ військовослужбовців УДО на чолі з їх керівником і снайперською групою на схід, де вони мужньо і професійно знищили ворожі сили, зупинивши їх наступ. Тоді у росіян і з'явився міф про американських спецназівців, які їх розбили під Слов'янськом", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, в травні 2014 року російська журналістка телеканалу LifeNews під час прямого включення зі Слов'янська заявила, що участь в АТО нібито беруть снайпери, які розмовляють між собою "прибалтійською й англійською мовою". Такі заяви робили й інші пропагандистські ЗМІ РФ, а також Міністерство закордонних справ.

Активна фаза антитерористичної операції в Слов'янську розпочалася 2 травня 2014 року. 5 липня Збройні Сили України звільнили місто від терористів "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram