ГоловнаПолітика

Російські активісти зібрали півмільйона рублів для українських моряків, - Денісова

Батьки моряків подякували активістам і правозахисникам за допомогу і підтримку.

Активісти в Москві зібрали півмільйона рублів для українських моряків, які перебувають в російському полоні. Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Зустрілася з активістами та правозахисниками, які активно підтримують наших хлопців в російському полоні. Під час спілкування були присутні рідні українських моряків. Вони хотіли особисто почути, що навіть в РФ є люди, які готові слухати і допомагати", - написала Денісова в фейсбуці.

За словами українського омбудсмена, активісти повідомили їй і родичам, що "ними було зібрано понад півмільйона рублів, на які військовополоненим купили одяг, їжу та предмети першої необхідності".

Денісова повідомила, що правозахисники влаштовують пікети, передають листи і посилки від рідних.

Батьки подякували активістам і правозахисникам за допомогу і підтримку.

"Світ повинен знати, що українські військовополонені є, і ми докладемо максимум зусиль, щоб вони повернулися додому!" - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, сьогодні в Москву приїхала український омбудсмен Людмила Денісова і рідні українських військовополонених моряків. Вони завтра спробують потрапити на засідання суду у справі військовополонених.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова скасувала заплановану зустріч з українським омбудсменом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram