ГоловнаПолітика

Генпрокуратура заочно повідомила про підозру Саламатіну

Дії колишнього міністра оборони завдали збитків у 560 млн доларів.

Генпрокуратура заочно повідомила про підозру Саламатіну
Дмитрий Саламатин
Фото: http://podrobnosti.ua

Генеральна прокуратура України заочно повідомила колишньому міністру оборони Дмитру Саламатіну про підозру в участі в організованому злочинному угрупованні екс-Президента Віктора Януковича і державній зраді. Про це написав генпрокурор Юрій Луценко на його сторінці в Фейсбуці.

"Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ оголосив підозру колишньому міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчиненні державної зради в інтересах Російської Федерації, підриві обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом здійснення навмисних дій, спрямованих на витіснення України з світових ринків зброї на користь РФ", - написав Луценко.

За версією Генпрокуратури, умисні дії Саламатіна зі зриву контракту між Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова, держпідприємством "Антонов", СЗТФ "Прогрес" і Міністерством оборони Республіки Ірак на поставку, ремонт та обслуговування військової техніки завдали збитків на 560 млн доларів.

Нагадаємо, Саламатін не з'явився на допит в Генпрокуратуру 8 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram