ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування стосовно Вишинського

Матеріали справи передано підозрюваному і його захисникам для ознайомлення.

СБУ завершила розслідування стосовно Вишинського
Кирилл Вышинский в зале суда
Фото: politeka.net

Служба безпеки України завершила розслідування кримінального провадження щодо підозрюваного у державній зраді директора "РІА Новини Україна" Кирила Вышинського. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Слідчий відділ Головного управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим (з дислокацією в Херсоні) за дорученням прокуратури Автономної Республіки Крим повідомив Вишинському і його захисникам про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надав доступ до матеріалів досудового розслідування.

Раніше сьогодні Херсонський суд відхилив клопотання захисників Вишинського про зміну запобіжного заходу, журналіст залишиться під вартою до 27 січня.

Нагадаємо, Вишинського затримали 15 травня за підозрою в державній зраді. Через два дні, 17 травня, Херсонський міський суд заарештував його на два місяці, а після закінчення цього терміну - ще на місяць, до 13 вересня. Вишинський заявив, що відмовляється від громадянства України і просить допомоги у президента РФ Володимира Путіна.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. За даними СБУ, журналіст за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві - для підтримки угруповань "ДНР" і "ЛНР". Щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тис. євро, Ці гроші, як заявили в СБУ, надходили з Росії через Сербію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram