ГоловнаПолітика

Міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі відвідають Маріуполь 15 січня

Клімкін закликав ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці.

Міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі відвідають Маріуполь 15 січня
Мариуполь (архивное фото)
Фото: visitdonbass.info

Міністр закордонних справ Павло Клімкін спільно з головою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом, Латвії Едгарсом Ринкевічсом, Естонії Свеном Міксером, Польщі Яцеком Чапутовичем відвідають Маріуполь 15 січня.

Про це повідомляють на сайті українського МЗС.

"15 січня 2019 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічусом, Латвії Едгарсом Ринкевічсом, Естонії Свеном Міксером і Польщі Яцеком Чапутовичем здійснять робочу поїздку до Маріуполя з метою ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема зі створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська і Маріуполя. Міністри також ознайомляться зі складною ситуацією з безпекою, зумовленою російською агресією на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Раніше Клімкін закликав міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

"Україна працює зі своїми міжнародними партнерами для реалізації низки соціальних і інфраструктурних проектів і підтримки жителів українського Приазов'я", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, ФСБ Росії звернулася до суду зі зверненням провести засідання про продовження терміну арешту військовополоненим українським морякам у закритому режимі.

24 українських моряків захопили в полон російські прикордонники 25 листопада 2018 року. Окупаційний суд Криму заарештував їх до 24 січня, після чого РФ етапувала українців у Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram