ГоловнаПолітика

Луценко завернув подання на зняття імунітету з Дубневича (оновлено)

Справу розслідують антикорупційні органи.

Луценко завернув подання на зняття імунітету з Дубневича (оновлено)

Генеральний прокурор Юрій Луценко завернув подання про зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича, пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича (кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст.191 КК України) показав, що воно не повною мірою відповідає вимогам регламенту ВР України, в ньому є твердження про організацію Я. Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними або можуть бути легко спростовані", - повідомила вона у фейсбуці.

Генеральний прокурор запропонував слідству зібрати доказову базу, яка "беззастережно підтверджувала б зроблені висновки, а не ставила їх під сумнів".

У разі доопрацювання подання Луценко готовий його підписати і направити у Верховну Раду.

Востаннє Верховна Рада підтримала зняття недоторканності ще в березні 2018 року, коли депутата Надію Савченко звинуватили в підготовці терактів. Після цього були подання на групу інших депутатів: Олександра Пономарьова, Сергія Дунаєва, Олександра Вілкула, Дмитра Колесникова, Станіслава Березкіна, - але парламент їх не підтримав.

Нагадаємо, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрієві Луценку подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича наприкінці 2018 року.

У поданні йшлося про те, що Дубневич може бути причетним до привласнення 93,2 мільйона гривень філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" під час постачання товарів за завищеними цінами у 2015-2017 роках.

За версією слідства, нардеп організував привласнення цих коштів, перебуваючи на посаді голови комітету Верховної Ради з питань транспорту. Як вважають детективи НАБУ, Дубневич організував і створив умови для закупівлі елементів колії за кошти ЦОП УЗ, порушивши законну процедуру за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі нардеп нібито організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств - ТОВ "Арго" і ТОВ "Корпорація КРТ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram