ГоловнаПолітика

Порошенко за рік здійснив 20 візитів у 14 країн

Адміністрація президента порахувала поїздки голови держави.

Порошенко за рік здійснив 20 візитів у 14 країн
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко минулого року здійснив 20 закордонних візитів у 14 держав у 2017 році. Два візити були державними, три - офіційними і 15 - робочими.

Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на дані Адміністрації президента.

Державні візити були здійснені Президентом у Кувейт і Катар у березні, а офіційні - в Іспанію в червні, Сербію - в липні і Туреччину - в листопаді.

У рамках робочих візитів голова держави відвідав Нью-Йорк (США) для участі в Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй, Давос (Швейцарія) - для участі у Всесвітньому економічному форумі та Мюнхен (Німеччина) - для участі в щорічній конференції з безпеки.

Крім Мюнхена, Порошенко також відвідував Берлін і Аахен, де пройшла тристороння зустріч з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Також Президент здійснив дві робочі поїздки до Туреччини, під час яких зустрічався з турецьким президентом Реджепом Ердоганом і вселенським патріархом Варфоломієм. Тричі голова держави перебував з робочим візитом у Брюсселі (Бельгія) для участі в двадцятому саміті "Україна - Європейський Союз", саміті Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та засіданні Європейської Ради. Крім того, в 2018-му Порошенко відвідував з робочим візитом Париж (Франція), Гельсінкі (Фінляндія), Відень (Австрія), Вільнюс (Литва) і Гомель (Білорусь).

По Україні Порошенко здійснив 48 поїздок у 21 область.

Найчастіше голова держави відвідував Львівську область - шість разів. П'ять разів він перебував з візитом у Донецькій області, по чотири рази - в Київській та Одеській областях. Тричі Президент відвідав Вінницьку, Дніпропетровську, Хмельницьку та Житомирську області, двічі - Волинську, Тернопільську, Івано-Франківську та Миколаївську.

В інші регіони Порошенко здійснив по одній поїздці.

Сумську, Полтавську та Чернівецьку область Президент у 2018 році не відвідував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram